SU DEPOSU TEMİZLİK VE DEZENFEKTE


Su Deposu Temizlik ve Dezenfekte hizmetinde ilklere imza atan firmamız, her su deposu için ambalajında 1 litrelik Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı dezenfektan kullanmaktadır. Özel Hijyen elbisesi ve her çalışmamızdan sonra dezenfekte edilen ekipmanlarımızla sizlere daha güvenilir hizmet sunuyoruz.
Su depolarının temizliği hakkında daha fazla resim için galeri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Su depolarının temizlik ve dezenfekte hizmeti ile ilgili teknik dökümana teknikşartnameler bölümünden ulaşabilirsiniz.

Amacımız Bilgilendirmek


Su depolarının temizliği konusunda aşırı kirli depo resimlerini internet sitemizden yayımlamama kararı aldık. Yapmışolduğumuz hizmetin halk sağlığını doğrudan ilgilendirdiğinin bilincindeyiz ve amacımız halkımızı endişelendirmek değil bilgilendirmektir.
Sadece istanbul'da Bir milyonun üzerinde su deposu olduğunu İSKİ'nin önceki açıklamalarından biliyoruz. Her yıl enaz bir defa temizlik ve dezenfekte işlemi yapılması gereken bu depoların sadece 80 Bin tanesi yılda bir kez temizleniyor.

Yeterli ve güvenli su yaşamsal bir unsur olarak sağlığın bileşenlerinden biridir.

Su yapılarının fiziki koşullarının uygun olmaması, depoların düzenli olarak temizlenmemesi, bakımlarının ve klorlamanın yapılmaması ve sürekliliğinin sağlanmaması içme kullanma suyu kalitesini etkilemekte ve sonuçta olumsuz sağlık etkilerine neden olabilmektedir. Bu doğrultuda su depolarının temizlik ve dezenfeksiyonunda dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

Su depolarının belirli aralıklarla düzenli olarak temizlik ve dezenfeksiyonu yaptırılmalıdır. Bu aralık ideal olarak altı ayda bir, en fazla senede bir olarak önerilebilir.

Dezenfeksiyon işlemleri, Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan Biyosidal Ürün Uygulama Yönetmeliği hükümlerine göre İl Sağlık Müdürlüğü’nce “Biyosidal Ürün Uygulama İzin Belgesi” verilmiş kişi ya da kuruluşlara yaptırılmalıdır.

Su depolarının temizliğinde depo iç yüzeylerinin mekanik olarak temizliği gerekir. Bu nedenle depolar iç yüzeyi mekanik olarak temizlenebilecek biçimde dizayn edilmelidir.

Su deposu dışarıdan kontaminasyona açık olmamalı, haşere ve kemirgen ile dış etkilerden korunmalı, uygun bir havalandırma düzeneğine sahip olmalıdır. Aksi takdirde hangi sıklıkla yapılırsa yapılsın temizlik ve dezenfeksiyonun etkinliği ortadan kalkacaktır.

Bina içi su depolarının yerleşimi özenle belirlenmeli, toz, duman, is, kötü koku, rutubet oluşturabilecek yerlerden, ısı kaynaklarından, doğrudan güneş ışığından uzak tutulmalı, havalandırması uygun yerler belirlenmelidir.

Depo betonarme yapıda ise depoda kullanılan boya ve kaplamalar insan sağlığı için tehlike oluşturmayan özellikte olmalıdır.

Su insan yaşamının devamı için gerekli olan en temel kaynaklardan biridir. Güvenli içme suyuna erişim, temel bir insan hakkı ve çevre sağlığı ile konforunun önemli bir göstergesi olarak kabul edilmektedir. Su sebillerinin bakımı ve denetimi düzgün yapılmadı takdirde güvenlik seviyeleri ve filtrasyon performansları önemli ölçüde düşmektedir.

Sektörün öncü firmalarından Deztaş olarak, küçük evsel su depolarından büyük, karmaşık ticari sistemlere kadar birçok temizlik ve dezenfeksiyon alanında profesyonel, güvenilir ve uygun maliyetli su deposu temizleme hizmetleri sunuyoruz.

Temiz su deposu sağlama sadece binadan sorumlu olanlar için değil, aynı zamanda binayı ziyaret eden, çalışan veya içinde ikamet edenlerin sağlığı, güvenliği ve esenliği için de ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.

Su depolama tankları evlerde, konutlarda, ofislerde, okullarda, hastanelerde, ticari binalarda, fabrikalarda ve daha birçok yerde bulunabilir.

Gerekli durumlarda binayı beslemek için kullanılan büyük miktarda suyu depolamak için kullanılırlar ve depo daha sonra ana su kaynağından sabit bir oranda doldurulur.

Sıcak ve soğuk musluklar için su depolamanın yanı sıra içme suyu, araba yıkama, fabrika üretimi, tuvalet sifonu, su ısıtma sistemleri, bahçe sulama ve diğer çeşitli uygulamalar için kullanılabilirler.

Zamanla su depoları toz, kir, tortu, moloz, küf, pas, korozyon, çamur, biyofilm ve potansiyel olarak ölümcül legionella dahil çok sayıda bakteri türü ile kirlenebilir. Bu ölümcül bakteri, doğru koşullar altında su depolarında gelişebilir ve insan sağlığı için son derece tehlikeli olan lejyoner hastalığı salgınına sebep olabilir. Lejyoner hastalığı iyileşmesi bazen yıllar süren ve bazı durumlarda ölümcül olabilen bir salgındır.

Su depolarının temiz, güvenli ve lejyoner gibi zararlı kirleticilerden ve bakterilerden arınmış olup olmadıklarını belirlemeye yardımcı olması için su depolarınızı düzenli olarak kontrol etmeniz önemlidir.

Profesyonel su deposu temizliği, deponun temiz, güvenli ve uyumlu olmasını sağlamak için kirleri, kalıntıları ve bakterileri temizlemeye yardımcı olan su hijyeninin bir parçasıdır.

Su deposu temizleme işlemi neleri içerir?

Su deposu temizleme işlemi tankın boyutuna, tipine ve karmaşıklığına, tesislere ve ilgili su sistemine bağlı olarak değişebilir.

Bu nedenle uzmanlarımız, hangi temizliğin yapılması gerektiğine dair net ve kapsamlı bir plan oluşturmaya yardımcı olmak için her zaman tank ve çevredeki alanın tam bir risk değerlendirmesi ile sürece başlayacaktır.

Hem evsel hem de ticari su deposu temizliği, mevcut suyun boşaltılmasını ve su deposunda birikmiş olabilecek kirletici birikintilerinde temizlenmesini gerektirecektir.

Ardından tankların en yüksek hijyen seviyelerinde temizlenmesini sağlamak için en son dezenfeksiyon yöntemlerini, tekniklerini ve Sağlık Bakanlığından Onaylı kimyasalları kullanıyoruz.

Su deposu temizliği sırasında, sizin için uygun zamanda hızlı ve verimli bir şekilde çalışarak, aksaklıkları en aza indirmek için her zaman çaba göstereceğiz. Ziyaretimiz sonunda, kayıtlarınızın kanıt olarak tutulması ve bakım kaydı olarak tutulması için gerekli belgeleri ve evrakları sizlere sağlayacağız

Deztaş evsel ve ticari su deposu temizleme hizmetlerimiz, müşterilerimize su sistemlerinin güvenli, temiz ve yasal gerekliliklere uygun ve uyumlu olduklarından emin olmak için dikkatle izlendiğini bilmenin huzurunu sağlar.

Durgun düşük sirkülasyonlu su kaynakları, istenmeyen ve zararlı bakteriler için potansiyel üreme alanı olabilir. Durgunluk, yetersiz su kullanımı, büyük su depolarının kullanımı ve su sisteminizde tıkanmalara veya zayıf akışa neden olan sorunlar gibi birçok faktörden kaynaklanabilir. Bu faktörler bir yana bir yana, su depolarında her zaman bir miktar durgunluk olacaktır. Bu nedenle bu riskler düşük olsa da düzenli temizlik ve dezenfeksiyon şarttır.

Depolarımız Binaların Bodrum Katında


Binalarımızın bodrum katında kaldığı için site yada apartman sakinlerinin dikkatlerinden kaçan su depolarımızın temizliği aslında sağlığımız için çok önemlidir.Şirketmiz gözlerden uzak kalan, halk sağlığı açısından son derece önemli olan, su depolarımızın temizlik ve dezenfekte hizmetinin zaruri bir gereklilik olduğunu halkımıza fark ettirmeyi görev edinmiştir.
Önemli olan Su depolarının düzenli olarak temizletilip dezenfekte edilmesidir. İşine özen gösteren ve bu konuda yeterli donanıma sahip firmalardan birinden hizmet almanızı tavsiye ederiz. Şirket olarak bu konuda hizmet veren tüm firmaları rakip olarak değil toplum menfaatine hizmet veren kuruluşlar değerlendirdiğimizi bildirmek isteriz. Çünkü Su ve Gıdaların israf edilmeden güvenli bir şekilde muhafazası ticari kazançların dışında tutulması gereken hassas bir konudur.,

Kullanılan Araç Gereç ve Dezenfektanlar
* Tek kullanımlık suya dayanıklı antibakteriyal beyaz tulum.
* Sağlık Bakanlığı tarafından Biosidal ürün ruhsatı verilmiş, 1 Litrelik ambalajda klor bazlı dezenfektan.
* 150 Bar basınçlı yıkama kompresörü
* Yüksek emiş gücüne sahip monofoze dalgıç pompa (Tam Takım)
* 1 mm’ye kadar emiş özelliğine sahip dalgıç pompa (Tam Takım)
* İp Merdiven-Takım sandığı ve Ölçüm cihazları
* İş güvenlik malzemeleri-Emniyet Kemeri-Aydınlatma Sistemi

Su Deposu Temizlik ve Dezenfekte Hizmet Planı
* Teklifimizi onaylamanız halinde randevu alınız ve şebeke suyunuzun su deposu girişindeki vananızı kapatarak deponuza su dolumunu durdurunuz. Deponuzdaki mevcut su kullanılamayacak durumda ise tahliye vananızı açarak deponuzdaki suyu tahliye ediniz. Tahliye imkanınız yoksa randevu gününden önce firmamızdan ücretsiz su tahliye yardımı alabilirsiniz.
* Randevu günü adresinize gelen ekiplerimiz deponuzun etrafında iş güvenlik önlemleri alarak aydınlatma sistemini kuracaklardır.

* Hidrofor emiş seviyesi altında kalan su dalgıç pompalarımızla tahliye edilir.
* Müşteri onayı olması halinde deponuzun temizlenmeden önceki fotoğrafı çekilir.
* Tek kullanımlık hijyen tulumunu giyen ekiplerimiz deponun içine girer, tazyikli su ve temizlik aparatları ile deponuzun tüm yüzeylerinde fiziksel temizlik yapılır.
* Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı dezenfektan ile deponuzun tüm yüzeyleri dezenfekte edilir.
* Deponuzun tüm iç yüzeyleri yüksek basınçlı su ile yıkanarak durulama işlemi yapılır.
* Temizlik ve dezenfekte hizmetini tamamlayan ekiplerimiz deponuzun fotoğrafını çeker. Firmamız 3 gün içinde vereceğiniz mail adresine dijital olarak gönderir.
* Deponuzun dezenfekte sonrası durumunu belirten bilgilendirme formu müşteri yetkilisine teslim edilir.

Su Depolarının Temizlik ve Dezenfekte Edilmesinin Önemi
* Toplu tüketim yapılan (okul,hastane,fabrika,AVM,işyerleri,site ve konut) gibi mekanların su depolarının ve sebillerinin 6331 sayılı İşçi Sağlığı ve Güvenliği Yasası gereği temizlik ve dezenfekte hizmetinin yapılması, su kalitesinin kontrol edilmesi kanuni bir zorunluluktur.
* Su depolarının temizlik ve dezenfekte işleminin yapılması, su kalitesinin kontrol edilmesi yasal olarak yönetcilerin sorumluluğundadır.
* Yılda en az bir defa su depolarınızın dezenfekte edilmesi, Esherichia coli, Spirillum, Vibrio, Pseudomanas, Achromobacter, * Chromobacter türleri ile Micrococcus ve Sarcina, Streptococcus faecalis, Clostridium perfiringens, Salmonella ve Vibrio comma gibi bakterilerin üreme riskini azaltarak,bulaşıcı ve salgın hastalıkların yayılma riskini azaltır.
*Depo içinde çöken çamur ve balçık gibi yabancı maddelerin temizlenmesi suyunuz kalitesini artırır. Deponuzun içinde tehlikeli gaz birikimini engeller.
* Deponuzdaki yalıtım sorunu hakkında zamanında bilgi edinmenizi sağlayarak, deponuzun içine veya dışına su sızmasına önlem almanızı sağlar.
* Salgın hastalıkların yayılmasını engelleyerek, ekonomik verimliliğin artmasını sağlar.

Daha Sağlıklı Su Kullanımı İçin Tavsiyelerimiz
* Su depolarınızın temizlik ve dezenfekte işlemini yılda en az bir defa yaptırınız.
* Depolarınızda bulunan sulardan yılda enaz iki defa su numunesi aldırınız ve akredite bir laboratuvarda analiz yaptırınız. * Çıkan sonuçlara göre dezenfekte periyodunu artırabilirsiniz.
* Su depolarınızı uygun malzeme ile yalıtım sorunlarını gideriniz.
* Su depolarınızın kapağı yoksa deponuza kapak yaptırınız.
* Su deponuzun içinde hava sirkülasyonunu sağlayacak bir sistem oluşturunuz. Bu şekilde sudaki oksijen miktarının artmasını sağlayarak bakteri oluşumunu engellerlersiniz.
* Deponuzdaki suyu sadece su kesintisi olduğu zaman değil,sürekli kullanmaya özen gösterin.
* Depo girişine arıtma sistemi kurabilirsiniz. İmkanınız yoksa depo giriş ve çıkışına mutlaka filtre taktırınız.
* Tesisatlarınızı yılda bir defa dezenfekte ettirerek oksitlenmeyi azaltabilir, yabancı maddelerin tesisatınızı tıkamasını engellersiniz.
* Suyunuzdaki klor miktarının ölçümünü her ay yaptırınız. Yada deponuza otomatik klor dozaj pompası taktırınız.
* Eski ve paslanmış vana,musluk ve bataryalarınızı değiştiriniz.
* Açık alanda konumlandırılmış su depolarınızı güneş ışınlarından korumak için ısı yalıtımı yaptırınız.

Öncesi - Sonrası Öncesi - Sonrası
Öncesi - Sonrası Öncesi - Sonrası
Öncesi - Sonrası Öncesi - Sonrası
Öncesi - Sonrası Öncesi - Sonrası
Öncesi - Sonrası Öncesi - Sonrası
Öncesi - Sonrası Öncesi - Sonrası
Öncesi - Sonrası Öncesi - Sonrası
Epoksi Kaplamalı Temizlenmiş Sac Su Deposu Epoksi Kaplamalı Temizlenmiş Sac Su Deposu
Örnek Çalışmalarımız Örnek Çalışmalarımız